potraga za dankom

Policija ispituje susjede nestale djevojčice u Srbiji

28.03.2024 u 15:43

Bionic
Reading

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom iz okolice Bora, na jugoistoku Srbije, čiji nestanak je prijavljen u utorak, ušla je u treći dan, a policija od jutra provodi operativni rad ispitujući susjede i sve osobe iz okruženja obitelji koje bi mogle dati podatke značajne za istragu, ali novih detalja za sada još nema

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije (MUP) u srijedu navečer je obustavilo pretragu terena, nakon 27 sati detaljne potrage za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić, zbog čijeg nestanka je u Srbiji prvi puta aktiviran međunarodni alarm "Amber Alert".

Pretraga je obustavljena nakon što svi rezultati i saznanja ukazuju da se djevojčica ne nalazi na pretraženom području površine od oko 10 četvornih kilometara, priopćio je MUP.

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, uključujući i Žandarmeriju s psima tragačima. Angažirani su helikopteri, dronovi s termovizijskim kamerama, Gorska služba spašavanja, lovci, vatrogasci i volonteri.

  • +5
Potraga za djevojčicom Dankom traje treći dan Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Pomoć su ponudile i kolege i Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

"Kontaktirali smo naše kolege iz Srbije kako bismo pružili podršku u potrazi za nestalom djevojčicom u Boru”, izjavio je Marko Rakovac iz HGSS. “Iako su nam rekli da trenutno ne trebaju pomoć, održavamo redovan kontakt s GSS”, dodao je. Srbija je u utorak navečer prvi put aktivirala alarm "Amber Alert" u potrazi za djevojčicom, a SMS poruku "Pronađi me" na mobitele su dobili svi korisnici u mrežama tri mobilna operatera.

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Vijest o nestanku djevojčice dominira i danas u elektroničkim medijima i na portalima, ali su pojedinim izvješćima narušeni profesionalni standardi i novinarski kodeks pa je MUP pozvao medije da "ne objavljuju neprovjerene i netočne informacije jer time ugrožavaju istragu". Sigurnost i pronalazak djevojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa, poručio je u priopćenju MUP. 

  • +7
Bor: Potraga za djevojčicom Dankom Ilić Izvor: Cropix / Autor: CROPIX