dobar tek

Pogledajte koliko političari iz BiH dnevno pojedu teletine i janjetine

06.03.2018 u 20:35

Bionic
Reading

Služba za zajedničke poslove institucija BiH sklopila je ovih dana ugovor s Mesnom industrijom Rakitno iz Posušja o jednogodišnjoj nabavci svježe janjetine, teletine i prerađevina u visini od čak 356.000 KM (1.460.000 kuna), iz čega proizlazi kako će državne institucije u susjedstvu samo na meso dnevno trošiti 1500 KM (6000 kuna)

'Prema jednostavnoj matematičkoj računici, ukoliko visinu ugovora podijelimo s oko 230 radnih dana u godini (odbijeni vikendi, godišnji odmor i slobodni dani za praznike), iz tog proizlazi kako će se u institucijama Bosne i Hercegovine dnevno trošiti više od 1500 konvertibilnih maraka samo na teletinu i janjetinu', objavile su banjalučke Nezavisne novine.

Prema detaljima ugovora sklopljenog krajem veljače, riječ je o otvorenom natječaju na koji su se prijavila tri dobavljača, a u kojem je pobijedila Mesna industrija Rakitno.

Banjalučki dnevni list podsjeća kako su tamošnjim političarima, dužnosnicima i državnim službenicima godišnje na raspolaganju velike količine ostalih vrsta mesa, ribe, voća i povrća, konzervi i zamrznutih mesnih prerađevina, potom kolača, sladoleda, kave, ali i velike količine žestokih alkoholnih pića, piva te vina.

  • +3
Pileće meso Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

Službom za zajedničke poslove, dodaju Nezavisne novine, upravljaju tri direktora koji se rotiraju svakih deset mjeseci. Na upit banjalučkih novina o ogromnim količinama naručene svježe teletine i janjetine, iz službe je stigao odgovor kako dužnosnici 'uglavnom jedu teletinu i piletinu, nešto manje janjetinu, a najmanje svinjetinu, jer se čuvaju debljanja'.