POSEBAN STATUS

Saborski restoran ne izdaje fiskalne račune

07.01.2014 u 09:34

Bionic
Reading

Saborski restoran ne izdaje fiskalne račune jer ne podliježe Zakonu o fiskalizaciji, potvrdila je to i glasnogovornica Sabora Martina Buntić

Dodala je da je saborski restoran interni restoran kojim se koriste samo službenici Sabora i saborski zastupnici, piše Jutarnji list

'U njega ne mogu doći ljudi s ceste, nismo komercijalni restoran, nego svaki dan pripremamo određen broj jela za naše članove. Ne podliježemo fiskalizaciji jer je to naša, interna kuhinja i naši zaposlenici rade u tom restoranu, a serviramo hranu samo našim ljudima: zaposlenicima, zastupnicima, pa i novinarima koji prate rad Sabora', objasnila je glasnogovornica Buntić.


Ona tvrdi da postoje dva cjenika - jedan za službenike Sabora, a drugi za saborske zastupnike. Službenici glavno jelo plaćaju 15 kuna, salatu tri kune, a juha i kolač su po četiri kune. Ukupno 26 kuna, a onaj za zastupnike ukupno stoji 36 kuna', rekla je glasnogovornica Sabora.

Saborski zastupnici izglasali su zakon kojim su mnogim ugostiteljima nametnuli izuzetno stroga pravila igre. Istodobno su sebe, zapravo, izuzeli od tog zakona. O saborskom restoranu, prisjetio se izvor u Ministarstvu financija, posebno se raspravljalo. Njegov status reguliran je tumačenjem, i to na način da priprema, izjavio je izvor, hranu za članove pa ne spada pod fiskalizaciju.

Više pročitajte ovdje