vremenska prognoza

Pogledajte gdje će danas biti najtoplije i zašto je opet izdan žuti meteoalarm

28.08.2018 u 07:50

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, nerijetko i vedro, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak

Na kopnu je ujutro mjestimice bilo magle. Vjetar će tijekom dana u unutrašnjosti većinom biti slab, dok će na Jadranu puhati slaba i umjerena, ujutro ponegdje i jaka bura, osobito podno Velebita, a poslijepodne i sjeverozapadnjak, prognoza je DHMZ-a.

Zbog jakog vjetra je, kao i jučer, izdan žuti meteoalarm pa se pomorci upozoravaju na oprez.

Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 22 i 27 stupnjeva Celzijevih, a na Jadranu između 27 i 32 stupnja.

U srijedu će biti pretežno sunčano i danju vrlo toplo, na Jadranu i vruće. Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice moguća kratkotrajna magla.

Puhat će slab vjetar, a na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, od sredine dana zapadnjak i sjeverozapadnjak.

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti od 9 do 14 stupnjeva, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna uglavnom će biti između 26 i 31 °C.

Veći dio tjedna u Hrvatskoj bi trebao proteći u mirnom i stabilnom, sunčanom vremenu, no za vikend bi u nekim krajevima moglo doći do pljuskova i nešto nižih temperatura.

Detaljniju prognozu za sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Biometeorološke prilike u utorak će biti uglavnom povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenskim utjecajem.

Od prošlog tjedna prisutna je vrlo visoka koncentracija peludi ambrozije, a trajat će još i idući mjesec. Osobe osjetljive na taj, a i druge alergene, trebaju posebno pripaziti te slijediti savjete stručnjaka Zavoda za javno zdravstvo.

  • +42
Ljeto na plažama diljem Hrvatske 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL