novonabavljeni brod

Inspektori zaustavili isplovljavanje 'Olivera' iz Rijeke za Split

10.04.2024 u 07:00

Bionic
Reading

Nakon obavljenog završnog testiranja Jadrolinijinog broda „Oliver“ od strane Lučke kapetanije Rijeka u brodogradilištu Viktor Lenac, privremeno se odgađa uvođenje broda u održavanje državne trajektne linije Split – Vela luka – Ubli

Uvođenje broda "Oliver“ trebalo se održati danas u 10.30 sati iz Luke Split, no to je odgođeno zbog, kako je poručila Jadrolinija, dodatnog zahtjeva koji će tvrtka u što kraćem roku ispuniti, prvenstveno imajući na umu zadovoljenje svih potrebnih zahtjeva te osiguravajući maksimalnu sigurnost putnika i posade.

“Nakon obavljenog završnog testiranja Jadrolinijinog broda „Oliver“ od strane Lučke kapetanije Rijeka u brodogradilištu Viktor Lenac, privremeno se odgađa ulazak broda u održavanje državne trajektne linije Split – Vela luka – Ubli. Riječ je o dodatnom zahtjevu koji će Jadrolinija u što kraćem roku ispuniti, prvenstveno imajući na umu zadovoljenje svih potrebnih zahtjeva te osiguravajući maksimalnu sigurnost putnika i posade.

Zahvaljujemo na razumijevanju svim putnicima koji ovaj brod s nestrpljenjem očekuju i radujemo se skoroj zajedničkoj plovidbi brodom „Oliver“, navodi se u priopćenju Jadrolinije.

Trajekt Oliver izgrađen je 1997. godine u Japanu, a Jadrolinija ga je kupila 2023. godine i odlučila mu dati ime Vela Luka. Prijedlog za izmjenu imena trajekta, prema glazbeniku Oliveru Dragojeviću, poslala je Hrvatska glazbena unija, a Jadrolinija ga je objeručke prihvatila.

Iz Jadrolinije su, prije negoli su se u sve upetljali inspektori, uputili javni poziv svim vlasnicima brodica u splitskoj luci, kao i onima koji se zateknu na ruti njegove plovidbe prema Korčuli, da sirenama pozdrave i isprate “Olivera” na prvom putovanju.