4,5 MILIJUNA KUNA

Podignuta optužnica protiv protiv Kerumove sestre Nevenke Bečić za utaju poreza

23.03.2018 u 20:00

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti Nevenku Bečić i pravnu osobu Kerum d.o.o. za utaju poreza, odnosno da u državni proračun nije uplatila ukupno 4,5 milijuna kuna PDV-a i poreza na dobit. Spornim smatraju razdoblje od 1. travnja 2004. do kraja 2006., kad je Bečić bila na čelu bratovog poslovnog carstva

Kazneno djelo je zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju, a u pitanju je zapravo korištenje Kerumove jahte Joke. Sumnja se da ju je bivša saborska zastupnica HGS-a Nevenka Bečić na račun tvrtke kupila bratu Željku Kerumu za privatne svrhe, piše 24sata. I tvrtka Kerum d.o.o. optužena je kao pravna osoba.

Porezna uprava 2010. je protiv Bečić podignula kaznenu prijavu. Županijski sud u Splitu istragu je pokrenuo 2014., a sada, četiri godine kasnije, napokon je podignuta i optužnica.

  • +6
Nevenka Bečić Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'No, optužnica nije pravomoćna, podignuta je tek nekidan. Kako se poslovična brzina hrvatskog pravosuđa dobro vidi i u ovom slučaju, bez velikog rizika se može predvidjeti odlazak cijelog spisa u – zastaru!', piše 24sata.