NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković odgovorio Milanoviću: To vam je kao da ja za Božić poželim da nemamo proruskog predsjednika

28.12.2023 u 15:26

Bionic
Reading

'Možemo reći da smo itekako zadovoljni postignutim i mislim da većina hrvatskih građana to vidi i prepoznaje te će to biti reflektirano u političkim odabirima iduće godine', rekao je premijer Andrej Plenković nakon sjednice hrvatske Vlade

Osvrčući se se potom na pitanje oko obnove, posebno jer neke obitelji u Petrinji, Glini i Sisku još uvijek nisu u domovima.

'Drago mi je da se cijeli proces ubrzao. Razmjeri šteta su veliki i radi se o povijesnom procesu obnova. Iskoristili smo Fond solidarnosti na inteligentan način.', dodao je Plenković.

Kaže kako se sve škole, bolnice, fakulteti i javne zgrade u Zagrebu obnavljaju 'novcima koje je nabavila HDZ-ova Vlada'.

'Našli smo ga mi, a ne oni koji su se vezivali ispred Sabora. Da ne bi mislili da te pare dolaze iz špine koju je ne zna se tko otvorio.', rekao je premijer.

Napomenuo je kako na Banovini više nema kontejnerskih naselja te da obnova ide svojim tijekom. Kritiku da su umirovljenici dobili paket pomoći kao predizborni potez, potpuno je odbacio.

'Je, već sedmi predizborni potez. Sedmi. Oporba je sigurno u pravu. Rekli smo da je naš cilj zaštititi građane i gospodarstvo od vanjskih šokova', rekao je Plenković.

Nije želio reći ni otprilike kad će izbori.

'Bit će 2024.', rekao je i nastavio kako se oporba još od ljeta ponaša kao da je kampanja.

'Znam da im je teško. Nije lako toliko godina biti u oporbi.', dodao je.

Osvrnuo se i na čestitku Zorana Milanovića u kojoj je spominjao korupciju.

'To vam je otprilike kao da ja zaželim za Božić da nemamo predsjednika koji ima proruske stavove, koji ima antiukrajinske stavove, koji ima anti-NATO stavove, koji ničime ne doprinosi i da nemamo predsjednika koji nas svađa sa susjedima i drugim zemljama. To je ta vrsta komentara i zanima me bi li to naišlo na jednaku vrstu pažnje u medijima. S druge strane, imamo koruptivne stranke poput Mosta, koji direktno sudjeluju u medijskoj korupciji.', rekao je premijer.