u dubrovniku

Petrov: Most je osigurač protiv lopovluka i anacionalne lijeve politike

12.04.2024 u 12:51

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta i prvi na listi u 10. izbornoj jedinici Božo Petrov izjavio je u petak u Dubrovniku da je ta stranka bila uz građane u proteklom mandatu i da će biti i ubuduće te poručio da je Most jedini osigurač protiv lopovluka i anacionalne lijeve politike

„U protekle četiri godine u Hrvatskom saboru podnijeli smo 34 prijedloga zakona i 900 amandmana. Branili smo interese građana i oni su to prepoznali. Daju nam podršku u susretima na ulici”, rekao je Petrov. Govoreći o programu za turizam, naglasio je da okosnica treba biti obiteljski turizam.

„Ne slažemo se s apartmanizacijom, koju treba urediti. Urbanizam treba kontrolirati, kako bi se izbjeglo divljaštvo u prostoru”, izjavio je Petrov i od Mostovih mjera istaknuo podizanje praga za ulaz u sustav PDV-a s 40 na 60 tisuća eura.

„Turizam treba biti koristan i za poljoprivrednike. Ako će barem 70 posto proizvoda biti domaćeg porijekla, ugostitelji će biti oslobođeni četvrtine PDV-a. Turizam je iznimno bitan za gospodarstvo, ali će uspjeti jedino ako je zadovoljno lokalno stanovništvo. Lokalno stanovništvo ne može biti zadovoljno ako su mu plaže nedostupne i zaključane, a koncesionari poslagali svoje ležaljke”, rekao je Petrov. Kandidati Mosta konferenciju za novinare održali su u dubrovačkoj Uvali Lapad za koju je peti kandidat na listi Josip Mikuš rekao da je tu riječ o 'tužnoj hrvatskoj priči'.

  • +11
Božo Petrov Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

„Uvala Lapad je primjer nebrige i nefunkcioniranja sustava, od natječaja i izdavanja koncesije do pravosuđa. Odgovorna je Dubrovačko- neretvanska županija, koja nije bila dobro poslovno orijentirana niti osjetljiva na pitanja građana. Kao građane nas zanima zašto se ovog ljeta nećemo moći kupati na uređenoj plaži. Poslovna klima zahtjeva rješenje spora s koncesionarom", rekao je Mikuš. Vrhovni sud, DORH i Županiju pozvao je da to što prije riješe, na korist građana i gostiju.