NAVIJAČKI DELIRIJ

Pet načina na koje večeras ne biste trebali slaviti kad (ako) pobijedimo Engleze

11.07.2018 u 17:00

Bionic
Reading

Nogometne utakmice izazivaju jake emocije pa često dolazi i do neželjenih situacija koje mogu rezultirati uništavanjem imovine, fizičkim ozljedama ili nečim gorim. Tako kad (ako) večeras pobijedimo Englesku, bilo bi dobro da se suzdržite od nekih posebno razuzdanih oblika slavlja. Naveli smo neke primjere

1. Ne vozite pod utjecajem alkohola

Podsjećamo da je vožnja motornim vozilima u pješačkim zonama zabranjena i može predstavljati opasnost za pješake. Za građane koji će u slavlju konzumirati alkohol najbolje bi bilo da se koriste javnim prijevozom i da ne sjedaju za upravljač automobila.

2. Ne penjite se i ne skačite s velike visine kako se ne biste ozlijedili

Sjetimo se samo kako se ozlijedio navijač Engleske - prilikom slavlja nakon pobjede nad Švedskom skočio je s autobusa na koji se popeo na nadstrešnicu autobusnog stajališta i pritom propao kroz staklo kojim je ograđeno mjesto za sjedenje.

Navijač skočio s autobusa Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

3. Ne bacajte kauče, televizore i druge predmete kroz prozor

Jasno je da takve aktivnosti mogu dovesti do neželjenih posljedica te ugroziti zdravlje i imovinu drugih ljudi.

Bacio kauč kroz prozor Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

4. Navijajte za svoju momčad, ali ne vrijeđajte druge

Bilo bi dobro da znakovlje i transparente neprimjerenog sadržaja, čiji natpisi potiču mržnju na bilo kojoj osnovi, ostavite kod kuće. Isto tako bi bilo dobro da prilikom navijanja podržavate Hrvatsku te da ne navijate protiv drugih i različitih.

  • +129
Navijači u Hrvatskoj pratili utakmicu četvrtfinala SP-a Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

5. Ne palite baklje i ne ispaljujte rakete

Vatrogasci pozivaju sve da se suzdrže od uporabe pirotehničkih sredstava, poglavito na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kako bi se spriječile moguće posljedice poput ozljeđivanja, požara i eventualnog oštećenja imovine.

Nakon utakmice između Hrvatske i Islanda, odigrane 26. lipnja, ispaljena signalna raketa je izazvala požar u Podgori. Na intervenciju je izašlo 18 vozila i 105 vatrogasaca iz DVD-ova: Podgora, Tučepi, Makarska, Promajna, Baška Voda, Brela i dislokacija Javne vatrogasne postrojbe Sisak.

>>> [VIDEO] Zagrebački vatrogasci mole građane: I mi želimo gledati Vatrene

I proslava pobjede nad Rusijom u subotu 7. srpnja nije prošla bez intervencija za makarske vatrogasce. DVD Makarska je zaprimio dojavu o požarima na području poluotoka Osejava i Sveti Petar, koji su također izazvani ispaljenim signalnim raketama. S obzirom na to da su požari izbili po jakoj buri, odmah je na teren upućeno pet vozila i 15 vatrogasaca koji su sva tri požara brzo stavili pod kontrolu.