TOTALNI DEBAKL

Pernar propao na izborima: 'Kad skužiš da imaš manji postotak od radlera'

17.04.2024 u 23:43

Bionic
Reading

Ivan Pernar nadao se, ali nije se proslavio na parlamentarnim izborima 2024. Stranka Ivana Pernara osvojila je tek 1,18 posto glasova birača

Jedan od osnivača stranke Živi zid nekad je bio zastupnik Hrvatskog sabora, a ove godine je ponovno pokušao osigurati lukrativnu fotelju. Pritom je u svoje redove za promociju regrutirao tinejdžere, mlade tiktokere, ali i Avu Karabatić, koja mu je na splitskom karnevalu 2017. postala 'suprugom'.

Pernar je imao prilično jaku kampanju na TikToku, no silni lajkovi ipak se nisu pretočili u glasove. Pernarova stranka nije se pojavila ni u izlaznim anketama, što će reći da nije prešla izborni prag.

Društvenim mrežama širi se meme koji zorno prikazuje koliki je njegov debakl na ovogodišnjim parlamentarnim izborima.

Podsjetimo, 2022. godine Pernar se otisnuo i na jedriličarsku avanturu na Karibima te se pridružio blogerici koja ga je primila na plovilo i učila jedrenju. No stanovita Lexi ubrzo ga je izbacila s jedrilice, i to nakon više ispada koje joj je priredio. U svojem je blogu rekla i kako je donijela tu odluku zato što je Pernar, kako je navela, 'sociopat, rasist, citira Hitlera, mrzi Židove i strašno je nesposoban na jedrilici'.