VERBALNI NAPAD U SABORU

Peović: HDZ-ov zastupnik Zulim bezumno je urlao da su mi predci bili koljači

22.07.2020 u 14:48

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović poručila je preko Twittera da joj je prijetio novi saborski zastupnik HDZ-a iz 9. izborne jedinice, Vinko Zulim

'U pauzi u Saboru verbalno me napao HDZ-ov zastupnik Vinko Zulim bezumno urlajući da su mi pretci bili koljači. Pokušali smo ga zamoliti da nas ostavi na miru ali ni to nije pomoglo dok ga njegovi nisu odvukli iz kafića', napisala je Peović.

Vinko Zulim, inače načelnik općine Seget kod Trogira, ušao je u Hrvatski sabor kao zamjena Luke Brčića, dožupana Splitsko-dalmatinska županije.

Kako je tportal izvijestio uoči izbora, Zulim vlada Segetom, općinicom između Trogira i Marine, još od 1993. godine, u javnosti je poznat po troškovima reprezentacije od 300 tisuća kuna godišnje - tek neznatno manje od tridesetak puta većeg Splita - a istodobno ogroman dio ove općine i dalje nema kanalizaciju, pitku vodu i osnove komunalne infrastrukture. No zato prije svakih izbora Zulim obilazi sva domaćinstva noseći kavu i kekse na poklon, ali i ceduljicu s uputama za glasanje.

Načelnik Zulim u Općini je zaposlio i sestru Maricu Bešker, a njen sin Domagoj Bešker na ovim izborima nalazi se na listi Škorina Domovinskog pokreta na šestom mjestu u 1. izbornoj jedinici.

  • +34
Dolazak zastupnika na konstituirajuću sjednicu Sabora Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX