GRKOKATOLICI

Penava i njegov zamjenik dobili priznanje od vukovarskih Rusina i Ukrajinaca

24.03.2024 u 16:31

Bionic
Reading

Vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi i njegovom zamjeniku Filipu Sušcu u nedjelju, tijekom svete mise u Grkokatoličkoj crkvi Krista Kralja u Vukovaru križevački biskup, mons. Milan Stipić uručio je plaketu za zasluge u očuvanju i prepoznavanju grkokatolika u Vukovaru.

Gradonačelnik Penava tim je povodom istaknuo kako su primljene plakete veliko priznanje rusinske i ukrajinske manjinske zajednice u Vukovaru koja je relativno brojna, a plod su izuzetno dobre suradnje i razumijevanja koji se očituju kroz različite projekte i prigodne manifestacije, izvijestili su iz Grada Vukovara.

"Cilj nam je da se svi građani Vukovara osjećaju dobrodošlo i ravnopravno sa svima nama te nam je izuzetno drago da smo to uspjeli postići“, rekao je Penava te dodao kako je župnik Župe Krista Kralja Oleg Zakaljuk dolaskom u Vukovar prije dvije godine aktivnosti cjelokupne grkokatoličke zajednice podigao na novu razinu te je tako porasla i suradnja s Gradom Vukovarom kroz brojne projekte, navodi se u priopćenju.

Iz grada su istaknuli i da nacionalne manjine i zajednice pomažu, kako financijski, tako i podrškom u provođenju brojnih aktivnosti koje čuvaju i njeguju običaje manjinskih naroda, uz poruku da je uzajamno poštivanje i suradnja svih vjeroispovijesti i naroda ključna za razvoj Vukovara i njegovu budućnost.