KAŠNJENJA

Pao sustav crnogorskih željeznica nakon što su svi informatičari uzeli bolovanje zbog mobinga

17.01.2020 u 21:54

Bionic
Reading

Sustav za prodaju voznih karata crnogorskih željeznica srušio se u utorak nakon što su svi zaposlenici informatičke službe otišli na bolovanje zbog, kako navode, mobinga koji je nad njima provodio menadžment tvrtke

Kako piše podgorički list Dan, službenici Željezničkog prijevoza Crne Gore (ŽPCG) su zbog pada sustava putnicima ručno pisali karte za lokalni i međunarodni promet. List dodaje da su svi zaposlenici službe informatike otišli na bolovanje jer ih je menadžment 'zlostavljao'.

Vrh ŽPCG-a je nakon napisa u crnogorskim medijima demantirao optužbe za mobing.

'Pretpostavljamo da je postojao razlog zbog kojeg ih je liječnik uputio na bolovanje. Menadžment nije zlostavljao nijednog zaposlenog u poduzeću. Na posljednjoj sjednici odbora direktora rukovoditelj službe za informatiku i razvoj dobio je odgovore članova odbora direktora na sva postavljena pitanja', poručili su iz te državne tvrtke.

Pritom su dodali da su otežani uvjeti za prodaju karata, ali da se ona obavlja.

'Trenutno pišemo vozne karte, a problem informacijskog sustava ćemo riješiti angažiranjem stručnih osoba izvan naše tvrtke. Karte se izdaju i za međunarodni promet', naveli su iz ŽPCG-a.