ukinute linije

Panturist objasnio zašto je digao Slavoniju i Baranju na noge

07.02.2018 u 09:26

Bionic
Reading

Nakon promjene voznoga reda kojim ukidaju 72 autobusne linije na području Osječko-baranjske županije tportalu je predsjednik Uprave Panturista Saša Ilić objasnio zašto su to napravili

Lavina ogorčenih putnika s područja Osječko-baranjske županije pokrenula se nakon što je Panturist početkom ovoga tjedna promijenio vozni red i ukinuo 72 autobusne linije, pa se dio njih nema kako vratiti kući s posla ili iz škole. Iz ovog osječkog autobusnog prijevoznika tportalu je stiglo objašnjenje zbog čega su to napravili.

'Zadnjih godina i uz eskalaciju zadnjih mjeseci se, kao i ostali prijevoznici koji obavljaju uslugu javnog linijskog prijevoza u slavonskim županijama, suočavamo s izuzetno negativnim pojavama koje značajno utječu na naše poslovanje', odgovara tportalu Saša Ilić, predsjednik Uprave Panturista.

  • +18
Ukidanje autobusa u Osječko-baranjskoj županiji Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Prije svega, podsjeća, riječ je o drastičnom padu broja putnika uzrokovanog prvenstveno negativnim demografskim trendovima i istovremenom rastu troškova poslovanja uslijed povećanja cijene goriva i ostalih direktnih troškova.

'O nužnosti drugačijeg pristupa te subvencioniranja postojećih linija kako bismo održali funkcioniranje mreže javnog linijskog prijevoza, mi prijevoznici, APP, Panturist, Čazmatrans i Slavonija Bus, u više navrata razgovarali smo na razini pet slavonskih, kao i pojedinačno na razini Osječko-baranjske županije, gradonačelnika i načelnika općina. Racionalizacija polazaka na pojedinim linijama je nužna kako bismo osigurali održivo poslovanje, odnosno zaustavili generiranje gubitaka', objašnjava Ilić, uvjeren da će u budućnosti sa svim zainteresiranim predstavnicima vlasti iznaći najbolje rješenje radi osiguranja optimalne mreže javnog linijskog prijevoza i očuvanja radnih mjesta.

Panturist Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Panturist

Dodao je kako Arriva trenutno u svoje dvije tvrtke u Slavoniji i Baranji zapošljava 579 djelatnika.