TRAGEDIJA U POŽEGI

Ozlijeđeni radnici 'Plamena' stabilno

11.07.2013 u 13:38

Bionic
Reading

Stanje ozlijeđenih radnika iz tvornice 'Plamen' koji su stradali jučer pri eksploziji na talioničkoj peći u pogonu ljevaonice je stabilno, doznaje se danas u bolnici.

U nesreći je poginuo jedan radnik, dvojica su teže a jedan lakše ozlijeđeni.

Na liječenju u požeškoj bolnici ostala su dvojica radnika, a jedan je nakon stabilizacije općeg stanja i pripreme prevezen u Zavod opekline Klinike za traumatologiju u Zagrebu.

'Taj bolesnik ima nešto veći postotak opečene površine, oko 25 posto i ima još tešku ozljedu glave. Od stale dvojice jedan ima tešku tjelesnu ozljedu, frakturu tri rebra i opekline od prvog do trećeg stupnja, ali manje površine. Najmanje ozlijeđeni bolesnik ima nešto opeklina od prvog do trećeg stupnja. Obojica bolesnika u našoj bolnici su dobro i zadovoljavajuće', rekao je predstojnik kirurške službe požeške bolnice Ljubo Begić.

Radnik koji se nalazi na liječenju u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju stabilno je i izvan životne opasnosti, kazao je za Hinu dežurni liječnik na Odjelu za opekline. 'Zaprimljen je na odjel i predstoji mu liječenje. Sad je stabilno i izvan je životne opasnosti a o tijeku liječenja koje mu predstoji za sad ne možemo više govoriti', kazao je.

Očevid se još provodi te se očekuju i vještaci iz Zagreba koji bi trebali utvrditi točan uzrok tragedije.