KAJIN O PUCNJAVI U POREČU

'Ovo me podsjeća na ubojstvo Pukanića'

18.11.2010 u 15:52

Bionic
Reading

Gradonačelnika Poreča Edi Štifanić, predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan i saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin na konferenciji za novinare oštro su osudili sinoćnji napad na zamjenika gradonačelnika Edu Kosa

'Takav događaj u jednom malom, multikulturalnom i multietničkom gradu sigurno stvara dojam teške nelagode. Budući da je to drugi napad na Kosa, ali ovaj put policija ima dokaze, nadam se da će usmjeriti sve svoje snage i što prije razriješiti ovaj slučaj', kazao je gradonačelnik Štifanić

'Mene sve to podsjeća u velikoj mjeri na pokušaj atentata na gospodina Pukanića. Mi smo se svi smijali Pukaniću kad je opisivao što mu se dogodilo u onom prvom atentatu u Ilici. Normalno da mi je Pukanića kao prijatelja iskreno žao, ali mi je s druge strane drago da je Kos imao više sreće. No, kažem da ni on nije mačka sa osam života.

Ako ovaj put policija ne pronađe atentatora, a pištolj s prigušivačem ostao je iza napadača, i to s čahurom, onda ili je policija nesposobna ili ne želi otkriti počinitelja ili je povezana s napadačem. Međutim, ja sam iskreno uvjeren da policija želi doći do počinitelja te da će nakon toga doći i do bombaša od prije četiri godine i konačno objelodaniti i zašto se sve to događa', kazao je Kajin.

Istaknuo je da se Kosu napad prije četiri godine dogodio zato što je štitio gradske interese, budući da je Poreč jedan od najrazvijenijih i financijski najzanimljivijih gradova u Hrvatskoj, odnosno da je Kos, kako veli Kajin, 'spriječio da se imovina Grada Poreča samo tako ne rastoči i ne pripadne nekim krugovima, koji su zatim počeli na njega slati bombaše'.

Novinare je zanimalo povezuje li Kajin napad na Kosa možda s kaznenom prijavom protiv istaknutih porečkih političara, među kojima je bio naveden i Edo Kos.

'Usuđujem se reći da je riječ o jednom novinarskom uratku i da nema veze s ovim napadom', kazao je Kajin pojašnjavajući da je prijava stara nekoliko mjeseci, a plasirana je u medije tik pred izbore za mjesne odbore koji će se održati za sedam dana. Kako veli, ne vjeruje ni da je jučerašnji napad na Kosa djelo kakvog običnog pljačkaša. Kos je, kaže Kajin, od onog prvog bombaškog napada bio u stalnom kontaktu s policijom i svi razgovori su se snimali, pa, prema tome, smatra Kajin, da je radio što sporno, ne bi se našao u situaciji da se ponovno puca po njemu, nego bi bio u nekoj instituciji zatvorenog tipa.