kronični gradski problem

Osijek traži rješenje za 5000 vrana, a Vrkić poručuje da se na njih neće pucati

09.04.2018 u 11:43

Bionic
Reading

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić kroničnom problemu broja vrana u gradu na Dravi odlučio je doskočiti stručnim mišljenjem, a ne pucanjem u te životinje

'Nisam za pucanje po vranama, to se u Osijeku neće dogoditi!', rekao je za Glas Slavonije osječki gradonačelnik Ivan Vrkić koji je upoznat s problemom okupljanja većeg broja vrana u pojedinim gradskim dijelovima poput Bosutskog naselja, dječjeg igrališta Drvengrada nadomak Tvrđe.

Kako bi doskočila ovom problemu osječka Gradska uprava zatražila je od Poljoprivrednog fakulteta odgovor kako to riješiti na primjeren način.

'Postoje neki prijedlozi, no taj se problem ne može riješiti istodobno, i brzo i stručno, kako bismo broj tih ptica sveli na prirodnu mjeru i imali suživot s njima', odgovorio je Vrkić.

  • +19
Ivan Vrkić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Prvi čovjek Osijeka podsjetio je kako je jedna od mjera bilo rezanje grana. Osijek za sada još nije dobio odgovor i mišljenje stručnjaka, ali Vrkić vjeruje kako će uskoro znati više jer su studije već plaćene.

Prije točno dvije godine pisalo se, pak, kako u Osijeku ima čak preko 5000 vrana, a njihovo okupljalište je deponij Velika Lončarica.