NEVRIJEME

Olujna bura zatvorila autocestu i prekinula trajektni promet

15.07.2016 u 12:20

Bionic
Reading

Olujna bura zatvorila je za sav promet jutros dionice autoceste A1 između čvorova Maslenica i Posedarje, Paški most, a vjetar je zatvorio i DC54 Maslenica-Zaton, javio je Hrvatski autoklub

Na autocesti A1 na čvoru Maslenica u smjeru Splita i na čvoru Posedarje u smjeru Zagreba kolona vozila koja čeka izlaz s autoceste duga je oko 2 km.
Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice,
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobag i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Iz Jadrolinije su pak javili da su u riječkom okružju u prekidu linije Prizna – Žigljen, katamaranska linija Novalja - Rab - Rijeka te trajektna linija Lopar – Valbiska. U dubrovačkom okružju ne vozi linija Suđurađ-Lopud-Dubrovnik,u zadarskom okružju Ist-Olib-Silba-Premuda-M.Lošinj bez pristajanja u luku Olib, a šibenskom okružju Šibenik-Kaprije-Žirje bez pristajanja u luku Žirje.

O snazi bure na Maslenici svjedoči i video zapis slovenskih turista koji su ga objavili na Youtubeu.