proljetno vrijeme

Stigla je najavljena promjena vremena, evo što nas čeka do kraja tjedna i za vikend

16.04.2024 u 13:11

Bionic
Reading

Nakon poduljeg razdoblja s iznadprosječnim temperaturama, iznad 20, a ponegdje i do 30 stupnjeva, stigla je najavljena promjena vremena te će se zadržati dulje vrijeme

Već u utorak ujutro Hrvatska se probudila s hladnijim temperaturama, a tijekom dana one će još pasti te biti popraćene kišom i pljuskovima. U Gorskom kotaru očekuje se i snijeg, a susnježica je ponegdje moguća i u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, najavili su u posebnom priopćenju iz DHMZ-a.

Slično vrijeme nastavit će se do kraja tjedna, a dnevne temperature na kopnu kretat će se između 10 i 16 stupnjeva, na Jadranu nešto toplije, no i dalje ispod 20 stupnjeva. Temperature primjerenije ovom dobu godine trebale bi se zadržati do polovine sljedećeg tjedna, pa tako i za nadolazeći vikend ne bi trebale prelaziti 20 stupnjeva.

Zbog vjetra upaljen meteoalarm

Cijela Hrvatska u utorak je pod meteoalarmom zbog jakog vjetra. U unutrašnjosti će puhati sjeverni i sjeveroistočni, mjestimice s olujnim udarima. Na Jadranu pak umjereno i jako jugo u utorak navečer najprije na sjevernom dijelu okreće na buru, jaku i olujnu, osobito podno Velebita i s orkanskim udarima. U srijedu će se bura proširiti duž obale te će i na cijelom Jadranu osjetno osvježiti, a na otvorenom moru zapuhat će jak sjeverozapadnjak. U sjevernoj i istočnoj Hrvatskoj vjetar će se sljedećih dana smiriti.

U petak dolazi djelomično razvedravanje, no ponajprije po kotlinama gorske Hrvatske najniža jutarnja temperatura zraka bit će oko 0 °C, stoga je moguć i mraz pri tlu.

  • +8
Kiša u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barišin