NA STRANAČKOM MEMORANDUMU

Oglasio se HDZ-ovac raspoložen za strijeljanje: 'Plenković je anacionalan i regionalan'

06.10.2017 u 11:19

Bionic
Reading

Predsjednik Zajednice poduzetnika HDZ-a i donedavni splitski gradski vijećnik Hrvoje Marušić, protiv kojega je zbog prijetnje strijeljanjem nevladinih aktivista pokrenut postupak isključenja iz stranke, pismom se obratio Andreju Plenkoviću i zamolio da ga se više ne spominje jer je, kako tvrdi, iz HDZ-a ionako istupio još u svibnju ove godine

Na mjestu predsjednika Zajednice poduzetnika, nastavlja, mogao bi ostati do ožujka iduće godine i nitko mu ništa ne bi mogao jer po statutu članovi Zajednice ne moraju ujedno biti članovi stranke, no odstupit će i prepustiti potpredsjednicima da izaberu novo vodstvo.

Marušić u svome pismu žestoko kritizira Plenkovića jer je 'potpuno marginalizirao poduzetništvo i obrt', a još je žešći po pitanju ideologije.

'Gospodine Plenkoviću, nada mnom nemate nikakvu ingerenciju niti je možete imati jer u stvaranju Vašeg anacionalnog i regionalno orijentiranog društva ne želim sudjelovati, kao ni većina Hrvata. Svi oni koji relativiziraju temeljne hrvatske vrijednosti i dozvoljavaju kojekakvim ratnim huškačima šetanje po Hrvatskoj i raznim udrugama da traže ispriku Hrvata za potpuno legitimno i časno, uz velike žrtve izborenu slobodu, s takvima stvarno ne mogu pronaći zajednički jezik', piše Marušić.

  • +4
Hrvoje Marušić Izvor: Pixsell / Autor: Damir Špehar

'Stoga Vas molim da me više ne spominjete na Vašim stranačkim tijelima, ne isključujete iz stranke čiji nisam član i molim Vas počnite se baviti stvarima puno bitnijima za hrvatsko društvo', zaključuje se u pismu koje je, zanimljivo, napisano na memorandumu upravo HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika.

Prije dva mjeseca Marušić je izazvao zgražanje javnosti kada je pripadnicima Inicijative mladih, koja se zalagala za ispriku žrtvama Oluje, preko Facebooka otvoreno poručio da bi 'u demokratskoj državi bili suđeni za veleizdaju i strijeljani' te potom najavio da bi se to zbilja moglo dogoditi.