novi ministar

Odbor za medije prihvatio razrješenje člana Nadzornog odbora HRT-a Marka Primorca

12.07.2022 u 12:31

Bionic
Reading

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u utorak je utvrdio prijedlog odluke o razrješenju člana Nadzornog odbora HRT-a Marka Primorca, kao i tekst natječaja za izbor novog člana NO-a javne radiotelevizije za preostali dio mandata

Član NO-a HRT-a Marko Primorac bio je imenovan lani u prosincu, a prošlog je tjedna podnio zahtjev za razrješenje dužnosti, budući da je izabran za novog ministra financija.

Novi ministar Marko Primorac, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, koji se bavi izučavanjem javnih financija, lokalnim financijama, poreznim sustavom i upravljanjem javnim dugom, bio je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije od 2021.

Nadzorni odbor HRT-a, kojem je na čelu Zoran Barac, ima pet članova - četiri člana imenuje i razrješava Hrvatski sabor na način i po postupku utvrđenom Zakonom o HRT-u, a većina sadašnjih članova: Zoran Barac, Marko Primorac i Damir Rudeš bili su lani u prosincu imenovani na mandat od četiri godine.

Ostali članovi NO-a su Dario Špelić, kao predstavnik radnika HRT-a, koji se imenuje i razrješava u skladu sa Zakonom o HRT-u i Zakonom o radu te Antonija Petričušić.

  • +3
Marko Primorac Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX