nema dalje

Odbili kandidata za dekana Učiteljskog fakulteta jer je dokumente predao na USB-u, a ne na CD-u

13.03.2024 u 10:21

Bionic
Reading

Kandidat koji se javio na natječaj za dekana na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu odbijen je jer nije predao dokumentaciju na CD-u već na USB-u

Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu u tijeku su izbori za novog dekana, a na natječaj za tu poziciju javilo se petero zainteresiranih, piše Srednja.hr.

U zapisniku o otvaranju pristiglih prijedloga za izbor dekana stoji da dvojica od njih nisu ispunila kriterij pravilno podnesene tražene dokumentacije. Program rada trebalo je predati u tiskanom obliku te na CD-u u PDF-u, a uz to trebalo je potpisati prijedlog i predati stručni životopis.

Tin Perkov, stoji u zapisniku, nije podnio dokumentaciju na CD-u, a odbijen je i Tomislav Krznar koji nije podnio potpisani prijedlog,

Perkov, inače zamjenik predstojnice Katedre za matematiku i statistiku, na Učiteljskom fakultetu, uputio je molbu za ocjenu valjanosti postupka izbora dekana Odboru za statutarna pitanja Sveučilišta u Zagrebu.

Perkov je napisao kako u zapisniku otvaranja prijedloga uopće nije navedeno da je on dokumentaciju poslao na USB-u te smatra da je to jednakovrijedan način dostave tražene dokumentacije. Dodao je i da je uobičajena praksa na fakultetu da je prilikom izbora u zvanje prihvatiti dokumentaciju na USB-u iako je u natječajima i dalje naveden samo CD.

Takoer je istaknuo i da je Statutom nije navedeno da se dokumentacija šalje CD-om, a da se u natječaju za dekana CD spominje u zagradi što bi se moglo shvatiti i kao primjer medija na kojem se može predati papirologija.