VELIKI INTERES

Od ponedjeljka radi Kopački rit; rekreativni ribolovci ponovno mogu na vodu

09.05.2020 u 17:08

Bionic
Reading

U okviru popuštanja mjera zaštite tijekom pandemije COVID-a, Park prirode Kopački rit bit će ponovno otvoren za posjetitelje u ponedjeljak, 11. svibnja. Posjet parku odvijat će se, najavljuje rukovoditeljica Odsjeka za promociju i provedbu projekata Javne ustanove Park prirode Kopački rit Ružica Marušić, uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda - korištenje maski i rukavica, javlja Glas Slavonije

Ružica Marušić navodi da će se otvoriti šetnica, kretanje će biti jednosmjerno uz pridržavanje socijalne distance metar na otvorenom, odnosno dva metra u zatvorenom prostoru, a radit će i terasa lopoča.

Osnovna ulaznica košta deset kuna, a ona obuhvaća šetanje i mogućnost gledanja promotivnog filma u Prijamnom centru i korištenja poučnih staza. Plaćanjem ulaznica evidentira se broj posjetitelja koje za početak očekuju s užeg područja, a kasnije i drugih. Vožnja brodom, uz manje ljudi na njemu, stoji 80 kuna, s popustima za djecu i umirovljenike 70 kuna, dok je cijena vožnje čamcem 150 kuna.

Marušić za Glas Slavonije navodi da imaju jako puno zainteresiranih. Sve se informacije o radnom vremenu i mogućnostima dolaska mogu dobiti na službenoj stranici.

  • +16
Kopački rit Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Također, od ponedjeljka će rekreativni ribolovci ponovno moći na vodu uz kupnju dnevnih i godišnjih dozvola u Prijamnom centru u Kopačevu.