BUNGA-BUNGA

Obrat: Berlusconi nije kriv za odnos s Ruby

18.07.2014 u 15:32

Bionic
Reading

Prizivni sud u Milanu u petak je oslobodio bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija u takozvanom 'bunga bunga' slučaju

U prvostupanjskoj presudi, izrečenoj u lipnju prošle godine, Berlusconi je bio osuđen na sedam godina zatvora zbog spolnog odnosa s maloljetnicom i zloporabe ovlasti. Prizivni sud je priopćio da će izdati pismeno objašnjenje odluke o oslobađanju Berlusconija u roku od 90 dana.


Ova presuda nije konačna jer tužiteljstvo može podnijeti drugu žalbu višoj instanci, talijanskom Kasacijskom sudu. Tužitelj je u žalbenom postupku tražio da Berlusconiju bude potvrđena sedmogodišnja zatvorska kazna, nazvaši to 'strogom, ali pravednom kaznom', dok su branitelji rekli da treba biti oslobođen svih optužbi jer su dokazi bili na klimavim nogama.

U središtu slučaja je Berlusconijev odnos s danas 21-godišnjom plesačicom u noćnom klubu Karimom El Mahroug, poznatijom kao Ruby, kojoj je bilo 17 godina u vrijeme navodnih kaznenih djela. Berlusconi je optužen da je platio za spolni odnos s Ruby te da je zahtijevao od policijskog časnika da je oslobodi nakon što je uhićena pod sumnjom za krađu, lažno tvrdeći da je nećakinja tadašnjeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.