ČETVORKA ZA ODSTREL

Novinarima HRT-a kuvertirani otkazi

27.10.2009 u 16:12

Bionic
Reading

HRT-ovi novinari i urednici Lela Knežević, Maja Sever, Sanja Mikleušević i Robert Zuber dobit će izvanredni otkaz nakon što su javno potvrdili informaciju da je ravnatelj HRT-a novinarku Ivanu Dragičević-Veličković nazvao 'četničkom kurvetinom'

Prema informacijama s HRT-a sindikat je zaprimio od pravne službe zahjev za izvanredni otkaz 'pobunjenih' članova, iako sam postupak još nije završen.

Kako mišljenje sindikata novinara HRT-a, koje mora stići u roku od pet dana, nije obvezujuće, može se očekivati da će kuvertirani otkazi uskoro postati i pravovaljani.

Lela Knežević, Maja Sever i Robert Zuber otkaz bi trebali dobiti odmah, a Sanji Mikleušević-Pavić bi trebao biti uručen nakon porodiljnog dopusta jer zakon ne dopušta da se on uruči osobi koja je u drugom stanju.

Navedeni novinari su u šoku jer, kako doznajemo, ni oni, a ni sindikat nisu uz zahtjev za očitovanje dobili prijavu iz koje bi jasno bilo vidljivo što im se stavlja na teret.

Šef televizijskog sindikata novinara Željko Valčić, koji je i primio zahtjev Pravne službe oko otkaza, nije bio dostupan, ali s HTV-a doznajemo da sindikat, ako dođe do otkaza, razmišlja o štrajku.

Za izjavu je zato bila dostupna urednica Informativnog programa Hloverka Novak - Srzić koja je stala u obranu kolega.

'Što se tiče samog njihovog posla oni trenutno normalno rade. Ja ću sigurno stati iza njih jer nisu zaslužili dobiti otkaz. Prekršili su niz unutarnjih procedura počevši od toga što nisu na vrijeme prijavili incident, ali uvjeravam vas da otkazi nisu napisani', kazala je Novak - Srzić.

Hloverkine riječi kratko je komentitrala Sanja Mikleušević-Pavić

'A što da kažem? Nemam komentara', poručila je Mikleušević - Pavić.

O slučaju s HRT-a očitovao se i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka koji je šokiran događanjima na Prisavlju.

'HND će pružiti punu potporu ugroženim novinarima, a zaštitu od ravnateljeve samovolje tražimo i od Programskog vijeća HRT-a', kazao je Duka.