vremenska prognoza

Nova fronta donosi zahlađenje, pljuskove i grmljavinu, izdan žuti meteoalarm

29.07.2023 u 22:32

Bionic
Reading

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno i izraženijima, prognoza je Državnoog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za nedjelju

U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, uz pljuskove prolazno i jak. Na Jadranu će puhati jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 19, na Jadranu između 20 i 24 stupnjeva Celzija. Najviša dnevna od 23 do 29, na moru između 28 i 33 stupnjeva, prognoza je DHMZ-a.

Za unutrašnjost Hrvatske i sjeverni Jadran izdan je žuti meteoalarm zbog izraženih pljuskova s grmljavinom.

Meteorolog Izidor Pelajić kazao je za HRT da se u nedjelju na kopnu očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme, mjestimice pljuskovi i grmljavina, moguće izraženiji, osobito u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. Od ponedjeljka sunčanije posvuda, ali ne posve stabilno pa povremeno treba računati na mogućnost za malo kiše, osobito u gorju.

  • +41
Posljedice nevremena koje je opustošilo Park prirode Medvednicu Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

U Dalmaciji uglavnom sunčano i vruće, a na sjevernom Jadranu promjenjivo sa sunčanim razdobljima te nestabilno, povremeno uz pljusak. U nedjelju je moguć neverin već prijepodne. Puhat će umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, ponegdje i jugoistočni te samo prolazno na sjeveru bura. Temperatura zraka bez veće promjene, samo na jugu u blagom porastu', prognozirao je za HRT Izidor Pelajić iz DHMZ-a.

  • +30
Nevrijeme u Slavoniji: Stanovnici Gradišta, Andrijaševaca i Cerne saniraju štetu Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

U ponedjeljak mjestimice ujutro može biti magle, a u utorak s jugozapadnjakom temperatura će malo porasti.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ