NIŠTA OD POSLA

NK Karlovac: Propao projekt s njemačkom tvrtkom Haag

11.04.2012 u 18:43

Bionic
Reading

Iako je priča o ulasku njemačke tvrtke Haag sportmanagement u NK Karlovac potencijalno zazvučala kao početak jedne lijepe suradnje, od svega toga neće biti ništa

Početkom 2012. godine mediji su se raspisali o ulasku njemačkog kapitala u Karlovac. Tadašnji predsjednik Karlovca Amirudin Talakić slavodobitno je govorio kako je sklopljen dugoročni plan sanacije kluba. Sada, tri mjeseca kasnije priča je dobila svoj kraj.

'Projekt s njemačkom tvrtkom "Haag sportmanagement" definitivno je propao, ali Nogometni klub Karlovac ima zainteresirane sponzore, jaku omladinsku školu, pa tako i perspektivu u drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Međutim, preduvjet svemu tome i dobivanju licence HNS-a je deblokada žiro računa', izjavio je u četvrtak za Hinu Zoran Rodić, sportski direktor NK Karlovac.

Rodić je kazao i kako postoje izgledi da ovih dana konačno Ministarstvo financija omogući klubu deblokadu žiro računa, a potom bi igrači kojima klub duguje novac pristali na dogovor o odgodi plaćanja kako HNS ne bi klub suspenzijom gurnuo u županijski rang natjecanja. To znači da samo u slučaju skore deblokade klub imao perspektivu kao drugoligaš.

Iako je Komisija za licenciranje HNS-a, u skladu s novim pravilnikom o licenciranju i financijskom 'fair playu', za sljedeću sezonu dodijelila prvoligaške licence samo Dinamu, Lokomotivi i Zagrebu, te u drugoj Imotskom, Rodić smatra kako u slučaju deblokade računa ni za Karlovac neće biti problema. Naime, klub ima sve infrastrukturne uvjete za nastupanje u prvoj i drugoj ligi, a po tim bi uvjetima, kao malo hrvatskih klubova, mogli igrati i u Europskoj ligi.

Na pitanje ima li klub još neke odnose s 'Haag sportmanagementom', s kojim je početkom godine imao velike planove za školovanje i lansiranje mladih igrača na nogometno tržište, Rodić je odgovorio niječno.

'Taj u osnovi odličan projekt je propao, kao što propadaju u Hrvatskoj mnogi dobri projekti, ali ostaje činjenica da klub ima odličnu nogometnu školu, te sam s iskustvima iz Barcelone već pokrenuo 'Barceloninu školu nogometa' i nema razloga da se ona ne razvija i dalje. Omladinski pogon je odličan, i ako seniorski ne potone u narednim tjednima u županijski rang, svi mi uz njega imamo perspektivu', zaključio je Rodić.