UKRALI SRPSKU ZASTAVU

Neviđeno divljanje Torcide u Krnjaku

22.05.2013 u 19:37

Bionic
Reading

Kako bi se dočepali zastave srpske manjine na zgradi općine Krnjak, članovi Torcide na putu za večerašnje finale Kupa Hrvatske u Zagrebu izvršili su divljački pohod i načinili znatnu materijalnu štetu

Tordidaši su se poslijepodne odlučili zaustaviti u Krnjaku, gdje su u lokalnom kafiću konzumirali alkohol 'nabrijavajući se' za utakmicu Lokomotiva - Hajduk. Netko od njih uočio je da na zgradi općine, uz zastavu RH i onu općine Krnjak, visi i zastava srpske nacionalne manjine.

Potom je dvadesetak huligana krenulo skinuti zastavu, a na putu do zgrade obrušili su se na dvojicu muškaraca koji su se zatekli na ulici. Prema riječima Rade Kosanovića, načelnika općine Krnjak, došlo je do naguravanja.

'Ljudi su bili pametni, izmaknuli su se', rekao je Kosanović za tportal.

Horda je potom stigla pred zgradu općine, gdje su se torcidaši počeli penjati jedni drugima penjali na leđa, ali kako nisu mogli doseći visoko postavljeni cilj, odlučili su se zastave domoći - iznutra. Razbili su staklo na zaključanim vratima i ušli u zgradu, popeli se na prvi kat i provalili u također zaključanu vijećnicu. Otvorili su prozor te se konačno domogli zastave koju su lako skinuli. Vandali su slomili koplje i razbili cvjetni aranžman, a zastavu su ponijeli sa sobom u kombi.

Kosanović navodi da je dvadesetak torcidaša stiglo u Krnjak s dva kombija i dva automobila. Prema neprovjerenim informacijama, policija ih je zaustavila na području Slunjska brda.

'Sve zastave stoje na zgradi općine od 2004. i nikad se ništa slično nije dogodilo. Vrlo je loše da se ovo događa 2013. godine', rekao je Kosanović.


ARHIVSKI FOTO: Zgrada općine u Krnjaku