BIVŠI ŠEF IMUNOLOŠKOG ZAVODA:

'Netko pere ruke preko mene i to neću dopustiti!'

Bionic
Reading

Iako je prethodnih dana, od kada se doznalo da je 200 radnika Imunološkog zavoda završilo na cesti, izbjegavao medije, konačno se oglasio sada već bivši direktor Davorin Gajnik

Podsjećamo, nakon niza prozivki sindikata, danas se oglasilo i ministarstvo gospodarstva koje je uvjereno da će Visoki trgovački sud prekinuti stečaj Imunološkog zavoda.

'Moramo naglasiti da je stečajni postupak u Imunološkom zavodu pokrenut bez znanja Nadzornog odbora Imunološkog zavoda. Očekujemo da će Visoki trgovački sud prekinuti stečajni postupak jer nisu ni stečeni uvjeti za pokretanje tog postupka', stoji u priopćenju Ministarstva gospodarstva.

No, na to je reagirao sada već bivši direktor imunološkog zavoda Davorin Gajnik koji odbacuje tvrdnje da je stečaj otvoren bez znanja Nadzornog odbora. Upravo suprotno, tvrdi Gajnik, svi su sve znali.

'Netko pere ruke preko mene i to neću dopustiti! Čak pet ministarstava je znalo za svaki moj korak, Nadzorni odbor sam izvijestio o svojim potezima i sve sam radio po zakonu', kazao je Gajnikza Jutarnji list.

Na mutne poslove sinoć je na HRT-u ukazala i sindikalna povjerenica Sindikata energetike, kemije i nemetala u Imunološkom zavodu Lidija Jagrinec. Ona je sigurna da je pokretanje stečaja politička odluka vladajuće koalicije, i to radi privatnih interesa. Riječ je, kaže, o HNS-u jer je direktora i cijeli Nadzorni odbor postavila ta stranka.

Međutim, to je Gajnik u izjavi za HRT odbacio. Priznao je da je član HNS-a, ali da ništa nije radio po političkom nalogu.

'Nisam više direktor i nisam ovlašten za davanje izjava. Mogu reći da sam, kad sam podnio zahtjev za otvaranje stečaja, postupio po zakonu o trgovačkim društvima. Činjenica je da u Hrvatskoj kad netko postupi po zakonu, ispada bedast, jer valjda je uobičajeno da se zakoni ne poštuju. Ja sam poštovao zakon i sve sam radio u skladu s pozitivnim propisima', kazao je Gajnik za HRT.