BRIGA O MLADIMA

Nenad Pralija vraća se u Hajduk?

03.11.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Nekadašnji igrač Hajduka, koji je gradio i karijeru uspješnog sportskog direktora u susjednom Parku mladeži, nakon što je raščistio sumnje o umiješanosti u podmićivanje sudaca, vraća se nogometu. Ponuđeno mu je mjesto šefa omladinskog pogona Hajduka

Malo po malo slažu se kocikce mozaika budućeg stručnog stožera Hajduka. Premda sportski direktor Sergije Krešić još uvijek drži u tajnosti imena najbližih suradnika, čini se kako je mjesto šefu omladinskog pogona namijenio Nenadu Praliji.

Pralija je nakon zapažene igračke karijere nastavio uspješan put i kao sportski direktor RNK Splita, koga je u četiri godine doveo iz četvrte lige u Europu. No, jednoga dana, bez ikakvog objašnjenja, povukao se sa funkcije.

Već tada imao je ponudu da se priključi stručnom stožeru Hajduka, no dan prije zakazanog razgovora sa Hrvojem Malešom, Pralija je uhićen, a nedugo potom i pritvoren, kao osumnjičenik za davanje mita sudcima za pošteno suđenje Splitu u Drugoj i Prvoj ligi.

Pralija je proveo nešto manje od dva mjeseca u istražnom pritvoru, no Uskok je u srpnju odbacio kaznenu prijavu protiv njega i pustio ga na slobodu. Pralija je najavio kako se namjerava vratiti nogometu, a čini se kako je ta njegova najava dobila i potvrdu iz Hajduka, koji bi svog nekadašnjeg igrača rado vidio na vrlo odgovornoj funkciji u omladinskom pogonu.

Krešić je najavio kako će imena suradnika objaviti u prosincu, te kako će oni svoje funkcije preuzeti u siječnju, no i ova je vijest procurila s Poljuda neslužbenim kanalima i još uvijek se čeka njena službena potvrda, kako Hajduka, tako i samoga Nenada Pralije.