JOVANOVIĆ PRESUDIO

Nema suglasnosti ministra za izbor karlovačkog ravnatelja

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović neće dati suglasnost za novi mandat Robertu Erdeljcu, koji je prije nepuna dva mjeseca napustio dužnost ravnatelja Šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu, a jučer ponovno izabran na tu poziciju. Erdeljac je tako želio izbjeći smjenu koju mu je tada već pripremio ministar Jovanović, no pokušaj povratka u ravnateljsku fotelju neće mu uspjeti

'Vodeći računa o ranijim postupcima i jalovom pokušaju izigravanja zakona, ministar Željko Jovanović neće dati suglasnost Robertu Erdeljcu za novi mandat', poručeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrazovanja.

Erdeljac je jedan od ravnatelja koji su ove školske godine u četverogodišnja zanimanja upisivali učenike koji nisu ostvarili dovoljan broj bodova. Kad je, unatoč zabrani prosvjetne inspektorice, u jesenskom roku prvo upisao devet, a onda još 22 učenika s nedovoljnim brojem bodova, uslijedio je prijedlog za njegovo razrješenje.

Sâm je podnio ostavku te je tako želio izigrati odluku prosvjetnih vlasti, jer bi razrješenjem po nalogu inspekcije bio onemogućen u ponovnom reizboru u idućih 10 godina. Ako se sâm povuče, takve zapreke nema, pa je to i učinio, potom se javio na novi natječaj za ravnatelja i – uspio. Doduše, uspjeh je kratko trajao, jer je ministar odlučio ne dati suglasnost na njegovo imenovanje

'Ministar je nekoliko puta javno dao do znanja da gospodin Erdeljac neće imati njegovu potporu ako se ponovno kandidira na mjesto ravnatelja, jer je njegov slučaj tipičan primjer izigravanja propisa. Mišljenja smo kako ravnatelj škole mora biti primjer svima, prije svega učenicima. Osim stručnih kompetencija, mora posjedovati i visokomoralne vrijednosti, a upravo su one u slučaju gospodina Erdeljca dovedene u pitanje', zaključno stoji u 'presudi' Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Zanimljiv je i podatak, koji donosi Slobodna Dalmacija, i po kojem su djeca koju je ljetos Erdeljac nelegalno upisivao u četverogodišnja zanimanja završila u razredu u kojem se školuju stolari. Razrednik im je postao – Robert Erdeljac.