PUCALI NA IGRAČE I NAVIJAČE

Naoružana skupina ubila 10 osoba u Meksiku

23.09.2013 u 20:12

Bionic
Reading

Nakon amaterske bejzbolske utakmice u Loma Blanca, predgrađu Ciudad Juareza, meksičkog grada na granici sa SAD-om, naoružana skupina usmrtila je u nedjelju navečer 10 osoba među kojima šestogodišnju djevojčicu.

'Ima deset mrtvih', rekao je Carlos Gonzalez, glasnogovornik državnog odvjetnika u Chihuahui, saveznoj državi u kojoj se nalazi Ciudad Juarez. Ubijeno je osam muškaraca, jedna žena i jedna šestogodišnja djevojčica, istaknuo je.

Muškarci naoružani kalašnjikovima dovezli su se u dva vozila do terena za bejzol gdje se upravo privodila kraju utakmica i zapucali na igrače i navijače.

Još nema uhićenih za taj zločin nepoznata motiva.

Do ubojstava je došlo u periferijskoj četvrti Loma Blanca gdje su u kolovozu savezni agenti ubili Gabina Salu Valenciana ili 'Inženjera', jednog od šefova krijumčara drogom kartela Sinaloa.

Za vrijeme mandata prethodnog predsjednika Felipea Calderona (2006.-2012.), Ciudad Juarez postao je grad s najviše nasilja u Meksiku zbog sukoba kartela Juarez i Sinaloa za nadzor nad rutama kojima se krijumčari droga prema SAD-u.