prognoza dhmz-a

Nakon pijavica, oluja i nevremena: Evo što nas čeka do kraja tjedna

30.08.2023 u 11:42

Bionic
Reading

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) objavili su kakvo nas vrijeme čeka u četvrtak te do kraja ovog tjedna

Za četvrtak su prognostičari DHMZ-a najavili: 'U noći i ujutro umjereno do pretežno oblačno ponegdje s kišom, uglavnom na Jadranu i s grmljavinom. Prijepodne postupno razvedravanje, ali u nastavku dana još je mjestimice moguća kiša, a lokalno i pljuskovi te grmljavina, većinom u gorju, u Dalmaciji i na istoku.

Vjetar uglavnom slab, u Slavoniji umjeren sjeverozapadni, popodne u zapadnim područjima južni. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, od sredine dana jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 14 i 20, u gorju malo niža, a najviša dnevna od 22 do 27 °C.

Do kraja tjedna, kako najavljuju prognostičari, djelomice, a u nekim područjima i pretežno će biti sunčano, no u unutrašnjosti u jutarnjim satima ponegdje će biti kratkotrajne magle.

  • +5
Nevrijeme u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

'U petak, uz promjenljivu naoblaku, mjestimična kiša te lokalni pljuskovi u prvom dijelu dana na sjevernom Jadranu, a poslijepodne ponegdje u unutrašnjosti, uglavnom u gorju.

Crni oblaci nad Kvarnerom Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic / pixsell

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu mjestimice umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, u petak na sjevernom dijelu prolazno jugo. Temperatura zraka u postupnom porastu', navode u DHMZ-u.

  • +9
Oluja u Orahovici napravila manju štetu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos