regulacija semaforom

Nakon odrona kod Omiša na dionici ceste do Gata promet se odvija jednim trakom

05.11.2021 u 18:35

Bionic
Reading

Na dionici državne ceste D70 od Omiša do Gata, koja je zbog jutrašnjeg odrona zatvorena za promet, u poslijepodnevnim je satima otvoren promet jednim trakom uz regulaciju semaforom, izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska

Zbog obilnih padalina i vjetra u petak ujutro na dionici ceste D70 (Omiš-Gata) došlo je do odrona te je promet bio prekinut. Hrvatske ceste (HC) su priopćile kako taj odron nije uzrokovao materijalnu i drugu štetu. Cesta je bila zatvorena za promet da bi alpinisti, kako su izvijestili iz HC-a, uklonili preostali materijal iz zone odrone koji je ostao na litici.

Ovaj odron je uznemirio stanovnike omiškog zaleđa, jer se dogodio na prometnici kojom oni u jutarnjim satima putuju u Omiš te, kako su izvijestili lokalni mediji, pukom srećom nitko nije stradao.

Odron se dogodio 100-ak metra od podnožja radova na konstrukciji mosta preko rijeke Cetine i pristupnog tunela u sklopu radova izgradnje obilaznice Omiša.

Neven Matijević iz splitskog ureda Hrvatskih cesta, izjavio je kako u "sadašnjem trenutku ne možemo direktno dovesti u vezu ovaj odron s izvođenjem radova na tunelu Komorjak i mostu preko Cetine."

"Alpinisti uklanjaju ostatke nestabilnih blokova i provjeravaju ostale blokove na visini do pet metara budući da ne znamo u kakvom su stanju stabilnosti blokovi iza vanjskog lica litice prema rijeci Cetini," rekao je Matijević. Zbog izgradnje obilaznice Omiš promet na cesti između Omiša i njegovog zaleđa bio je radi sigurnosnih razloga zatvoren za promet od 10. ožujka do 10. srpnja ove godine.

  • +9
Odron litice kod Omiša Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX