promjena

Tomaševićev čovjek od povjerenja otišao iz Holdinga, zamijenio ga bivši menadžer u banci

14.02.2023 u 08:48

Bionic
Reading

Na sjednici Skupštine Zagrebačkog holdinga održane 13. veljače, a koju čine gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, imenovan je novi član Nadzornog odbora Kristijan Starčević. Dosadašnji član Nadzornog odbora Ratko Bajakić razriješen je na vlastiti zahtjev, priopćeno je iz Holdinga

Kako se navodi u priopćenju, Kristijan Starčević dugogodišnji je menadžer s gotovo 20 godina upravljačkog iskustva na različitim pozicijama na području financija, bankarstva, energetike i informacijskih tehnologija. Starčević je prema dostupnim informacijama bio voditelj Odjela malog i srednjeg poduzetništva Hypo banke.

Bajakić je pak uoči lokalnih izbora, na kojima je srušena Bandićeva vlast, promoviran kao član Savjeta za Zagreb stranke Možemo!. Sve do ulaska u politiku praktički je živio u anonimnosti iako se radi o jednom od bogatijih ljudi u Hrvatskoj, poznatom u poslovnim krugovima. A onda se čim je došao u Holding našao u sukobu s tadašnjim članovima Uprave ZGH Antom Samodolom i Nikolom Vukovićem.

Kristijan Starčević Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

A onda se ispostavilo da je za prvu Skupštinu Zagrebačkog holdinga, na kojoj su izabrani Uprava i Nadzorni odbor, bila angažirana javna bilježnica Ljubica Čaklović, Bajakićeva sestra, koji je na toj skupštini imenovan članom Nadzornog odbora Holdinga.

  • +3
Ratko Bajakić Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Iz Grada su tada naveli da je ona jednokratno angažirana zbog nužnosti brzog djelovanja u promjeni vodstva Zagrebačkog holdinga i potrebe da se angažira javni bilježnik od povjerenja koji će ovjeriti dokumente i odluke. Dodali su da je za svoje usluge dobila 2075 kuna, sukladno javnobilježničkim tarifama.