fokus-republika

Nađi: Nećemo u koaliciju s HDZ-om

17.04.2024 u 23:32

Bionic
Reading

Predsjednik Fokusa Davor Nađi izjavio je nakon objave prvih rezultata Državnog izbornog povjerenstva (DIP), po kojima koalicija Fokus-Republika dobiva dva mandata, da su zadovoljni time što su birači prepoznali njihove politike, trud i rezultate

'Velika većina stranaka uopće nije prešla prag i u tom pogledu mi smo svoj cilj ostvarili i time smo zadovoljni', izjavio je Nađi u izbornom stožeru u Zagrebu, dodavši da će se broj osvojenih mandata u konačnici vidjeti kad stignu svi listići, a oni se nadaju što boljem rezultatu.

Nađi je istaknuo da kampanja nije bila ono čemu demokracija teži te da su s jedne i druge strane bili upitni postupci koji su duboko polarizirali te micali fokus s rezultata i programa stranaka.

'Trudili smo se biti glas razuma i naravno da nam u takvoj situaciji nije bilo jednostavno komunicirati s biračima premda je dovoljno njih pokazalo da prepoznaju naše politike, trud i rezultate te su nam dali povjerenje i ja im na tome zahvaljujem', dodao je Nađi.

Zaključio je da s HDZ-om u koaliciju sigurno neće ići, a s ostalima su spremni koalirati ako njihove politike budu uvažene.