SUPER-SLIM

Na vidiku nova verzija PlayStationa 3?

06.07.2012 u 08:43

Bionic
Reading

Sony je kod nazležnih tijela registrirao izdanje nove verzije PlayStation 3 konzole što je u skladu s nedavnim glasinama da japanski gigant namjerava izdati 'super-slim' verziju konzole

Iako cijela gaming scena isčekuje prve službene vijesti o PlayStationu 4 koji je zasad poznat pod kodnim imenom 'Orbis' i u planu je najvjerojatnije još od sredine 2010. godine, čini se da Sony prvo namjerava utržiti još pokoji dolar na konzoli koja je dosad prodana u 64 milijuna primjeraka.

 

Naime, Sony je kod Federal Communications Commisiona registrirao konzole pod oznakom CECH-4000A i CECH-4000B, dok je trenutna verzija registrirana kao CECH-3000. Nažalost, iz dostupnih podataka nije moguće razaznati o čemu se zapravo radi, no vrlo je vjerojatno da će se ostvariti pretpostavke da Sony prije izdanja PlayStation 4 namjerava izdati i super-slim verziju trojke.

 

Podsjećamo, nešto slično je nedavno učinio i Microsoft s Xbox 360 konzolom koja se doduše ne razlikuje od već dostupne slim verzije, no ponuđena je po cijeni od 99$ uz dvogodišnju pretplatu na Xbox Live uslugu u sklopu koje se onda otplaćuje i konzola.

 

Novi PlayStation 3 tako će vjerojatno biti ponuđen po cijeni značajno manjoj od dosadašnje što će sigurno dati novi vjetar u leđa ionako jednoj od najuspješnijih konzola u povijesti gaminga.