NO STOPIRAO PRODAJU KUKULJANOVA

Na pomolu novi sukob oko hale Narodnih novina

14.10.2014 u 22:47

Bionic
Reading

Članovi Nadzornog odbora Narodnih novina na današnjoj su sjednici odbili donijeti odluku o prodaji hale na Kukuljanovu, a odbili su raspravljati i o mogućnosti pokretanja proizvodnje toaletne konfekcije na zasad predloženoj lokaciji u Krapini, zatraživši da se raspiše natječaj za najpovoljniju lokaciju

'Članovi Nadzornog odbora odbili su donijeti odluku o prodaji hale na Kukuljanovu, koja je u vlasništvu Narodnih novina, te su zatražili kompletnu dokumentaciju ovlaštenih stručnjaka koja treba pokazati je li predmetna hala adekvatna za pokretanje proizvodnje ili za provedbu nekih drugih djelatnosti Narodnih novina, poput skladištenja robe i distribucije', navodi se u priopćenju. Drugi jednoglasni zaključak, kako se dodaje, odnosi se na mogućnost pokretanja proizvodnje toaletne konfekcije na nekoj drugoj lokaciji.


'Članovi Nadzornog odbora odbili su raspravljati o za sada predloženoj lokaciji u Krapini jer smatraju da je takva odluka isključivo u nadležnosti i ovlasti Uprave društva. Pritom su zatražili da se poštuje zaključak Nadzornog odbora sa sjednice od 15. rujna 2014. kojim je zatraženo raspisivanje natječaja za odabir najpovoljnije lokacije za pokretanje predmetne proizvodnje na području Republike Hrvatske', zaključuje se u priopćenju.

Narodne novine su početkom rujna objavile da odustaju od proizvodnje papirne konfekcije u industrijskoj zoni Kukuljanovo kraj Rijeke jer predviđeni prostor ne ispunjava uvjete predviđene proizvodnje, ali i da ne odustaju od te velike investicije za koju traže novu, adekvatnu lokaciju.

Kako su tada priopćili iz Narodnih novina, Uprava na čelu s novim predsjednikom Davorom Čovićem, koji je na tu dužnost imenovan početkom kolovoza, odlučila je odustati od proizvodnje papirne konfekcije u industrijskoj zoni Kukuljanovo jer su stručne analize pokazale da predviđena proizvodna hala u Rijeci ne zadovoljava uvjete sofisticirane proizvodne linije kupljene u Italiji, vrijedne gotovo četiri milijuna eura.

Naveli su da je to hala od 1600 četvornih metara i nije ju moguće proširiti, a da je za proizvodnju i skladištenje potrebna hala od najmanje 5000 četvornih metra. Izvijestili su da odustaju od proizvodnje u Rijeci i da će potražiti alternativno rješenje u blizini Zagreba.