RADI SE NA ADAPTACIJI SCENARIJA

Na obzorju Mass Effect film

07.07.2011 u 12:46

Bionic
Reading

Zamišljena Mass Effect trilogija uskoro će biti završena trećim dijelom, a nakon toga na redu su filmovi. Stvar je praktički dogovorena i u fazi adaptacije scenarija za veliko platno

Prvi Mass Effect na tržištu se pojavio 2007. godine i unatoč tomu što je bio izvrstan, malo je onih koji su mu predviđali blistavu budućnost kakvu ima i sada, u očekivanju trećega dijela. Drugi dio unio je mnogo pozitivnih izmjena, pojavio se na sve tri najjače platforme i stekao vrtoglavu popularnost unatoč tomu što franšiza Mass Effect sve više gubi korijenje akcijskog RPG-a i pretvara se u čistokrvni shooter iz trećega lica.

 

No, tu su ogromni i složeni svemir koji nije preuzet od nikoga, hrpa fantastičnih likova i lokacija... Savršeni materijal za veliko platno. Kako će se treći dio pojaviti početkom sljedeće godine i time će trilogija biti završena, BioWare je prihvatio deal s Legendary Picturesom te uz pomoć Marka Protosevicha krenuo u adaptaciju scenarija za film. On je dosad radio na scenarijima za, između ostalih, I Am Legend i Thor.

 

Mark Protosevich i Casey Hudson iz BioWarea na ovogodišnjem će Comic-Conu u San Diegu imati zajednički nastup na kojemu će govoriti upravo o planovima vezanim uz film.