'kriv je hdz'

Možemo!: Općom bolnicom Karlovac loše se upravlja, osoblje odlazi i gomilaju se gubici

11.11.2022 u 13:15

Bionic
Reading

Stranka Možemo! je upozorila u petak da se Općom bolnicom Karlovac loše upravlja, da su svi rukovoditelji u statusu vršitelja dužnosti te da dugovi i obveze rastu, dok je atmosfera sve gora kao i međuljudski odnosi pa liječnici odlaze u druge sredine

Možemo se poziva na anonimno pismo koje im je stiglo. "Po našim procjenama, iz bolnice je otišlo ili se sprema otići osmero specijalista i jedna specijalizantica. Otišla su dva radiologa te je otišla ili se sprema otići specijalizantica ili specijalist hitne medicine", navela je karlovačka gradska vijećnica Ana Matan.

Dodala je da se u pismu spominje i sprega formalnih i neformalnih upravljača. "U karlovačkoj bolnici nikad nije bilo gore nepovjerenje djelatnika u upravu. Pozivam ih da se udruže, učlane u sindikat i profesionalne udruge jer ih ima više od uprave i zajedno su jači", poručila je Matan.

Županijski vijećnik Dubravko Golubić je analizirao financijsko poslovanje temeljem izvješća za razdoblje do 30. lipnja. "Ukupni prihod bolnice za šest mjeseci ove godine iznosio 137,2 milijuna kuna, a ukupni rashodi 142,8 milijuna. Dakle, gubitak je 5,6 milijuna kuna. Kumulativni, koji obuhvaća one iz prethodnih godina, iznosi 120,3 milijuna kuna, a od rujna 2020. godine i novog ravnatelja, je narastao za 37 milijuna kuna", rekao je Golubić.

Na dan 30. lipnja 2022. obveze Opće bolnice Karlovac iznose ukupno 126,5 milijuna kuna, a od toga se 35,3 milijuna kuna odnosi na dospjele. Te obveze su porasle za otprilike 40 milijuna kuna za ravnateljskog mandata Nikše Antice, dodao je. Možemo krivi Hrvatsku demokratsku zajednicu za takvo stanje. "Želimo vidjeti kraj vrlo štetnog političkog kadroviranja koje uništava gradske i županijske tvrtke, pa i OB Karlovac", poručio je gradski vijećnik Dobriša Adamec.

OB Karlovac se očitovala da su dugovanja problem čitavog zdravstvenog sustava i da je problem eskalirao za pandemije. Antica je poručio i da je kao ravnatelj ovlašten postavljati i smjenjivati rukovodeći kadar u svrhu usklađivanja i efikasnosti. Anonimne predstavke ne smatra ozbiljnim pristupom temi.

  • +5
Konferencija za medije platforme Možemo o stanju u karlovačkoj bolnici Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt