prevažno pitanje

Možemo: IDS je spreman na koaliciju s HDZ-om

14.04.2024 u 12:44

Bionic
Reading

Nositeljica liste Možemo! u 8. izbornoj jedinici Dušica Radojčić poručila je u nedjelju u Puli da ta politička platforma ne odustaje od svojih principa i načela bilo da je u opoziciji ili na vlasti, a IDS su pozvali da se izjasni hoće li podržati ili ne Plenkovićevu Vladu, ako osvoji većinu.

Radojčić je naglasila da je Možemo! pokazao i u Zagrebu i Pazinu, gdje je na vlasti, što znači nepotkupljiva i poštena vlast i što se sve može, "kada se ne krade, kada se ne pogoduje moćnim igračima i kada nema korupcije."

"U Zagrebu i u Pazinu smo napravili promjenu i dokazali da imamo hrabrost za poteze koji se odgađaju desetljećima. Dokazali smo da možemo upravljati nepotkupljivo i u javnom interesu, bez pogodovanja i bez afera, a to je ključno za vraćanje povjerenja u institucije", istaknula je.

Pazinska gradonačelnica Suzana Jašić pozvala je predsjednika IDS-a Dalibora Pausa da se, prije izbora, javno izjasni hoće li ili ne IDS sa svojim zastupnicima podržati Vladu Andreja Plenkovića, ako osvoji većinu. To je, smatra ona, prevažno pitanje u kampanji, ne samo prema biračima, nego i prema cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

"Smatramo da je potrebno da to transparentno kaže. Ako postoje šanse da IDS podrži HDZ-ovu Vladu, neka javno obznani pod kojim uvjetima to čini, je li to mjesto u Ministarstvu turizma ili u nekom drugom ministarstvu", upitala je.

Radojčić: Politike IDS-a svele su se na pletenje korupcijske mreže i devastaciju priobalja

Radojčić je, uz to, podsjetila da je na posljednjem sučeljavanju na izravno pitanje hoće li i s kime koalirati nakon izbora predsjednik IDS-a izbjegao taj odgovor tako da, kako smatra, "postoji velika vjerojatnost da je IDS spreman na koaliciju s HDZ-om."

"Politike IDS-a su se u posljednjih 30 godina svele na pletenje korupcijske i klijentelističke mreže i na devastaciju priobalja. Možemo! ima sasvim drugačije politike i naravno da se tim politikama suprotstavlja", poručila je Radojčić, a podsjetila je i na posljednju izjavu počasnog predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića koji je rekao da je "Hrvatskoj potrebna stabilna Vlada i da ju je može stvoriti samo koalicija te kako nema nikakve razlike između HDZ-a i SDP-a".

"IDS dobro surađuje s HDZ-om, tako da ta suradnja ne bi nikoga iznenadila osim njihove birače koji i dalje vjeruju da takva koalicija nije moguća. No, sama činjenica da IDS izbjegava jasno se odrediti o tome hoće li ili ne podržati eventualnu HDZ-ovu Vladu, uvlači sumnju u svih nas. Oni dobro surađuju, stvorili su se neki bliski odnosi i na osobnoj razini u Istri i najmanje što duguju hrvatskoj javnost je da se otvoreno izjasne po tom pitanju", poručili su iz platforme Možemo!.