GLAS NOVINARA

Milanovićevi bivši suradnici zaključili da je njegova Vlada najotvorenija

22.02.2016 u 14:45

Bionic
Reading

Bivša Vlada Zorana Milanovića ocijenjena je kao najotvorenija Vlada od 2000. godine, pokazalo je istraživanje Press Insighta, tvrtke Marka Bošca i Mare Alavanje, koji su, zanimljivo, radili za Kukuriku koaliciju, Milanovićevu Vladu i koaliciju Hrvatska raste

Bivša Vlada Zorana Milanovića ocijenjena je kao najotvorenija Vlada od 2000. godine, pokazalo je istraživanje Press insightsa provedeno od 23. do 26. siječnja 2016. među 27 novinara koji su pratili rad Vlade Zorana Milanovića i sektor politike od 2000. godine. Milanovićeva Vlada dobila je prosječnu ocjenu 3,53 iako je 33 posto ispitanika odgovorilo da Zoran Milanović nije naklonjen medijima. Vlada Jadranke Kosor ocijenjena je s ocjenom 2,6 dok je Vlada Ive Sanadera ocijenjena sa 2,5, a Milanovićevu Vladu po otvorenosti u stopu prati Vlada Ivice Račana s prosječnom ocjenom 3,44.

Kad su u pitanju dužnosnici zaduženi za odnose s medijima i komunikaciju Vlade, bivši glasnogovornik Vlade u zadnje dvije godine mandata Zorana Milanovića Nikola Jelić ocijenjen je s visokih 4,3 i novinari ga navode kao veliki faktor pri ocjenjivanju otvorenosti Vlade bivšeg premijera. S prosječnom ocjenom 3,4 slijede Ivana Grljak glasnogovornica Vlade Zorana Milanovića u prve dvije godine mandata te Aleksandra Kolarić, glasnogovornica Vlade Ivice Račana.

S druge strane, Ratko Maček, glasnogovornik Vlade Ive Sanadera najslabije je ocijenjen dužnosnik s 2,3, a u stopu ga prate glasnogovornik iz vremena Jadranke Kosor, Mladen Pavić s 2,6. Zlatko Mehun, također glasnogovornik iz doba Sanaderova mandata dobio je 3,4.

U priopćenju se navodi kako iza Press Insighta stoje Marko Božac i Maro Alavanja, studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Visoke škole Edward Bernays. Zanimljivo je da su obojica, što ne navode u priopćenju, radila bilo za Kukuriku koaliciju, Vladu ili koaliciju Hrvatska raste, a na čelu svih je bio Zoran Milanović. A upravo je njegova vlada dobila - najbolju ocjenu.

'Mi to ne krijemo i to se može vidjeti na našim profilima na LinkedInu. Uostalom, rad vlada ocjenjivali su novinari koji su pratili njihov rad. Od 35 upita koje smo poslali na adrese novinara koji prate dobili smo odgovor od njih 27', kazao je za tportal Alavanja.

417045 ,414784,414021 ,359093