'sve je dogovoreno'

Milanović opet o Turudićevom metku: Trebalo mu je osiguranje, pa je izazvan incident

27.03.2024 u 14:25

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Istarske županije – Istarskog sabora u povodu obilježavanja Dana Istarskog statuta. Nakon toga stao je pred novinare

'Nisam se predomislio. Zemlja je na autopilotu. Novac bježi. Ako vam ne izgledam ozbiljno, ne zamjeram, ali sam ozbiljan', rekao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr. Ponovio je da će mandat dati onome tko mu donese 76 potpisa te da sigurno neće biti kao 2015., kada je Kolinda Grabar Kitarović pokušala sastaviti svoju tehničku vladu nakon 45 dana.

'Tada sam bio u taktičkoj prednosti nad Karamarkom. To što je ona tada napravila je za opoziv, ali Ustavni sud tada nije ni zucnuo', rekao je Milanović, i dalje uvjeren da će on uspjeti sastaviti Vladu nakon izbora, a navodi da nije razgovarao s Mostom i Domovinskim pokretom, nego poručuje da će svi nakon izbora sjesti za stol.

'Ako itko izda, ova zemlja će to znati. Mislim da se nitko neće usuditi', rekao je.

'Svi su dosta rezolutni da se HDZ udalji s vlasti. Nisam imao izbora nego da se uključim u izbore. Uključio sam se u ovu trku transparentno, jasno. Izašao sam pred ljude i rekao - ajde da vidimo. To je riskantno', rekao je Milanović.

Ponovio je da je propucavanje auta budućeg glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića - dogovoreno.

  • +15
Milanović u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljević

'To su sve dogovorili Turudić i Plenković. Malo je falilo da se iz kalcijevog karbonata pretvori u biser. Lažu vas. Nisam ja radio forenziku, nego virovitička policija. Trebalo mu je osiguranje pa je insceniran incident. Nikad nećemo naći krivca. To se baš u Virovitici dogodilo. Nije to prašina, to kad ti uđe takav kalibar...', rekao je Milanović.

Za optužnicu protiv bivšeg čelnika Janafa Dragana Kovačevića kaže da je nije čitao pa da ne može komentirati, a poručio je da 'premijer baš i nije dobar dečko'.

'Poznam Dragana, imamo korektan odnos i to je sve. On je postao direktor Janafa voljom Čačića, nije bio moj odabir. Kasnije je postao Plenkovićev odabir. Povezanost je puno jača na onoj drugoj strani, ali je isto neljudski kako su mu krenuli pakirati kad se našao u nevolji. Nije bio ni optužen, a tu hajku pokrenuo je Plenković kad se prepao za vlastitu stražnjicu', kaže Milanović.