ministar za tportal o nastavku afere

Osim brata napredovao i šogor, a Marić ni o tome ništa ne zna

02.03.2017 u 19:39

Bionic
Reading

Ne samo brat, nego i šogor ministra državne imovine Gorana Marića gotovo istovremeno su unaprijeđeni u HŽ-u, a ministar Marić za tportal tvrdi da ni o napredovanju šogora Mire Juriča u toj državnoj tvrtki ništa ne zna

Nakon što je Svetimir Marić, brat ministra Marića, dao u četvrtak ostavku na mjesto člana člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila, ministar u Vladi HDZ-a i Mosta pod premijerskom palicom Andreja Plenkovića našao se u novom problemu zbog 'obiteljskih kadrova' u HŽ-u.

Od poslovođe do voditelja - kojim putem?

Naime, u istoj je tvrtki i u isto vrijeme kad i brat unaprijeđen i ministrov šogor, odnosno suprug njihove sestre, doznala je razotkrivajući 'obiteljski paket Marićevih u HŽ-u' Nova TV nakon što je otkrila 'aferu brat'. Šogor ministra Marića Miro Jurič zaposlen je od ranije u Tehničkim servisima željezničkih vozila i ondje je do prije desetak dana bio poslovođa, a sada je 'zaposlen na radnom mjestu - voditelj za čišćenje', navodi se u priopćenju Tehničkih servisa željezničkih vozila.

Novo radno mjesto oslobodilo se nakon što je jedan od voditelja otišao u mirovinu, a zašto ga je zamijenio baš Jurič i tko je o tome odlučio, u HŽ-u ne otkrivaju.

Marić: Ne mogu tumačiti nešto što ne znam

'Ne znam ni naziv tvrtke, a kamoli koje mu je radno mjesto', komentirao je za tportal ministar državne imovine Goran Marić napredovanje u službi svog šogora. Na naše pitanje kako tumači da je promaknut gotovo u isto vrijeme kada je njegov brat imenovan članom uprave, Marić odgovara: 'Ne mogu tumačiti nešto što ne znam'.

'Je li u Hrvatskoj uopće poželjno imati brata?', zapitao se pak Marić na konferenciji za medije održanoj ranije danas nakon što se prije dva dana otkrilo da je prošloga tjedna njegov brat Svetimir imenovan na mjesto člana Uprave tvrtke Tehnički servisi željezničkih vozila u HŽ-u.

Marić je istu večer za tportal ustvrdio da ničim nije utjecao na donošenje odluke o imenovanju svog brata, za koju nije ni znao, a brat mu, kako je poručio - 'u HŽ nije došao s ceste, niti pao s neba'. Ostao je pri tom stavu i danas te unatoč brojnim kritikama javnosti i oporbe, ali i drugog dijela Vlade na konferenciji za medije, na kojoj nije bilo moguće postavljati pitanja, dodatno prisnažio aludirajući na Mostov slučaj 'kum' da se zbog Svetimira nije mijenjalo statute ni pravilnike.

Inače, konferencija je održana nakon što je jutros Svetimir Marić podnio ostavku, a Goran Marić istaknuo je da on sam nije siguran da bi na mjestu svog brata učinio isto.