MRCVARILI INVESTITORE 10 GODINA

Lika dobila tvornički pogon vrijedan 15 milijuna eura

23.07.2013 u 14:20

Bionic
Reading

U prigodi proslave Dana Grada Gospića, u Ličkom Osiku otvoren je novi pogon cinčaone u čiju je izgradnju Francesco Bisoli, vlasnik tvrtke Italika cink uložio 15 milijuna eura. Realizacija izgradnje pogona cinčaone započeta je prije deset godina na što je utjecao spor i trom administrativni aparat

Tvornica zapošljava 20 radnika, a u tehnološkom smislu posjeduje najmoderniju tehnologiju po europskim standardima. Kad tvornica bude radila punim pogonom, vlasnik tvrtke Francesco Bisoli kaže da će u njoj raditi oko 80-ak radnika.

Talijanski poduzetnici posebno su iskazali zahvalnost sadašnjem županu ličko-senjskom Milanu Koliću koji je prilikom pokretanja poslova realizacije projekta bio gospićki gradonačelnik te im pružio punu podršku vezanu za ostvarenje ovoga projekta.

Inače, tvornica Italika cink ima već sada potpisane ugovore s nekoliko hrvatskih tvrtki, a brojni kooperanti će joj biti i poduzetnici s područja Ličko-senjske županije. Pogon nove cinčaone svečano su otvorili Francesco Bisoli i saborski zastupnik Darko Milinović.