INCIDENT U ZAGREBU

Zbog sukoba s prolaznicom Lidiji Bačić prijeti i do 30 dana zatvora

21.05.2019 u 14:28

Bionic
Reading

Lidiji Bačić, pjevačici poznatijoj pod umjetničkim imenom Lille, zbog incidenta u petak navečer u Zagrebu prijeti i do 30 dana zatvora ako bude proglašena krivom

Prema četiri desetljeća starom zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, može joj biti izrečena kazna od 50 do 350 DEM (u protuvrijednosti domaće valute) ili kazna zatvora do 30 dana, a sukladno zakonu počinitelju se mogu odrediti i zaštitne mjere.

Podsjetimo, u petak u zagrebačkoj Varšavskoj ulici Bačić je fizički nasrnula na novinarku Večernjeg lista, njezina psića i prijateljicu. Bačić je na nogostupu parkirala svoj Audi, a novinarka je u zaobilaženju zapela i ramenom zakačila retrovizor.

Nakon toga je Bačić, ispričala je novinarka za Slobodnu Dalmaciju, izjurila iz vozila i svom snagom nogom udarila njezina maltezera.

'Nakon što je vidjela da fotografiram njezin auto zbog registracije kako bih je prijavila policiji ponovno je izletjela iz automobila i zalijepila me za zid, a moju prijateljicu bacila na pod. Samo je vikala: 'Kučketino, šta ćeš ti meni retrovizor dirati?' Koji je to nivo? I ona se smatra nekakvom javnom osobom... Potom je sjela u vozilo i pobjegla. Njezinu retrovizoru nije se ništa dogodilo', prepričala je novinarka za Slobodnu Dalmaciju.

Zbog svega najavila je tužbu protiv Bačić, a splitska odvjetnica Ivanka Šamija navela je da ukoliko se 'u prekršajnom postupku utvrdi odgovornost pjevačice za počinjenje prekršajnog djela, svoja prava moći će ostvarivati u parničnom postupku'.

Ako je u pitanju lakša tjelesna ozljeda, navodi Šamija, mogu podnijeti privatnu tužbu u roku od tri mjeseca, a ako je posrijedi teška ozljeda, onda ide kaznena prijava.

  • +104
Lidija Bačić Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Slobodna je pokušala doći do pjevačice, ali se ona nije javljala na telefon. Tek je kratku SMS poruku, umjesto Bačić, poslao njezin menadžer Faruk Buljubašić Fayo.

'Nećemo sudjelovati u medijskim procesima jer je za to mjesto na policiji ili sudu, s tužbama ili protutužbama, za to postoje odvjetnici. Hrpa neistina i dezinformacija može biti prenesena i to je odluka medija, ali mi nećemo sudjelovati u hajci i nemamo komentara', naveo je Buljubašić.