OBNOVA GAVELLE

Kultni zagrebački kafić zatvara svoja vrata

24.11.2017 u 22:01

Bionic
Reading

Kultni zagrebački Caffe bar Gavella koji se nalazi u atriju istoimenog gradskog kazališta u petak navečer zatvora svoja vrata nakon 23 godine rada zbog obnove kazališta

Poznati kafić zatvara se na najmanje godinu dana zbog obnove atrija kazališta. Kazališni glumac Siniša Ružić na Facebooku se postom oprostio od kultnog mjesta hrvatskih glumaca.

'Još samo večeras. Nakon 23 godine, 7 mjeseci i 14 dana, zatvara se Caffe bar Gavella, kao takav. Zbog obnove zgrade, nakon godinu dana će biti šta će biti. Rađanja, umiranja, odlasci i povraTci iz ratova, avantura i putovanja. Svatko je uvijek dobio piće, svakog se poštovalo, svatko je uvijek dobio račun. Mnogi su vrijedni i znameniti prošli ovuda, bogati duhom i novcem. Slavile se sve nagrade, kazališne i druge, životne pobjede, i oplakivali porazi i promašaji. Pamte se ministarski, haški i holivudski razgovori, prosjaci i bogataši zajedno, ali uvijek razgovori čovjeka s čovjekom…', napisao je.

  • +8
Caffe bar Gavella Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dugo najavljivana obnova zgrade zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavelle, koja uključuje izgradnju nove scene te niz zahvata u unutrašnjem uređenju, počinje u četvrtak 16. studenoga, a time će teatar u Frankopanskoj, po riječima ravnatelja Borisa Svrtana, postati istinsko kazalište budućnosti u kojemu će na nekoliko pozornica biti mjesta za sve vrste dramskih izvedbi.