STRAVIČNA BRUTALNOST

Kim Jong-un tetka pogubio pustivši ga među 120 gladnih pasa

03.01.2014 u 13:15

Bionic
Reading

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un nahranio je svojim nekad moćnih tetkom 120 gladnih pasa, ako je vjerovati Straits Timesu koji se poziva na pisanje novina koje održavaju bliske veze s kineskom Komunističkom partijom, a koja je opet dobro upoznata s unutrašnjim prilikama u ovoj zatvorenoj diktaturi, prenosi Business Insider

Kina je izgubila važnu kariku koja ju je povezivala sa sjevernokorejskim vodstvom nakon egzekucije Jang Song Thaeka i moguće je da je tekst objavljen kako bi se izrazila nezadovoljstvo događanjima u Sjevernoj Koreji.

Tako Strait Times prenosi da je Jang svučen do gola i bačen u kavez zajedno s pet svojih najbližih suradnika. Nakon toga je 120 pasa, koji su gladovali tri dana, pušteno da se nahrane njime sve dok nisu ostale samo gole kosti. Ovaj način egzekucije ima čak i svoje ime i zove se 'yuan jue' ili egzekucija psima. Izvještaj datira od 24. prosinca, ali se tek danas počeo šire prenositi, piše Business Insider. Kim Jong-un postao je vrhovni vođa Sjeverne Koreje krajem 2011. i otad se ponaša iznimno ratoborno. Pogubio je i brojne saveznike svoga moćnoga tetka; navodno su ubijani protuavionskom strojnicom, a bez glave je ostala i njegova nekadašnja ljubavnica, sjevernokorejska pjevačica Hyon Song-wol.