TRKA ZA GRADONAČELNIČKU FOTELJU

Kandidature predali Kregar, Klarić i Kljenjak

27.04.2009 u 14:03

Bionic
Reading

Zagrebačko Gradsko izborno povjerenstvo danas je do 12 sati zaprimilo tri kandidature za gradonačelnika Zagreba i to nezavisnog kandidata Josipa Kregara, kandidata ASH i DSU Zlatka Klarića te kandidata HSP-a Antuna Kljenka

Iz GIP-a izvješćuju kako je dosad za Gradsku skupštinu predano osam lista, za vijeća gradskih četvrti 105 lista, a za vijeća mjesnih odbora 717 lista. Svaki kandidat za gradonačelnika trebao je prikupiti 5000 potpisa građana bez obzira jesu li nezavisni ili kandidati stranke.

Josip Kregar je, nakon predaje kandidature u Gradsko izborno povjerenstvo, u pratnji Velimira Sriće, nositelja liste za Gradsku skupštinu, rekao da su bez velikih priprema i u kratkom roku prikupili više od 12.000 potpisa. 'Takva podrška veseli', dodao je. Kandidati za njegove zamjenike su Niko Gamulin i Saša Poljanec Borić. Velimir Srića je naglasio kako su na listi za Gradsku skupštinu ponudili ljude koji su nezavisni i koji žele promjenu.

Kandidat ASH-DSU Zlatko Klarić pozvao je Državno izborno povjerenstvo da provjeri liste nekih kandidata jer je, kaže, bilo slučajeva da su se liste prepisivale, ali nije precizirao koje su to. 'Mi nemamo ni kumove niti sponzore i nakon izbora nećemo biti nikome dužni', naveo je Klarić. Njegovi zamjenici su Mario Livaja i Robert Valdec.

Kandidat HSP-a za gradonačelnika Antun Kljenak kazao je da HSP na izbore u Zagrebu izlazi samostalno što je potvrdio i nositelj liste HSP-a za Gradsku skupštinu Goran Bradić napominjući da su ih u koaliciju pozivale velike stranke, ali nisu prihvatili jer žele pokazati snagu HSP-a. Kandidati za Kljenkova zamjenika su Ivan Tepeš i Siniša Šukunda.

U ponoć istječe rok za predaju kandidatura za predstojeće lokalne izbore 17. svibnja, a nakon toga lokalna izborna povjerenstva u roku od 48 sati moraju objaviti sve pravovaljane kandidature i liste.