MILAS I OSTALI

Kandidati HDZ-a položili vijence poginulim pripadnicima HVO-a u BiH

03.04.2024 u 17:17

Bionic
Reading

Nositelj HDZ-ove liste u 11. izbornoj jedinici Zvonko Milas u srijedu je, zajedno s ostalim kandidatima na listi, položio vijence i odao počast poginulim pripadnicima 102. brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO), u sklopu obilježavanja Dana HVO-a

"Odali smo počast poginulim pripadnicima 102. brigade HVO-a, kroz koju je prošlo više od 3.200 ljudi, poginulo je njih 145, no njihova žrtva nije bila uzaludna. Gotovo nenaoružani u početku, uspjeli su obraniti i osloboditi ovaj prostor i ispisati povijesne stranice domoljubljem i ponosom. Njihova hrabrost, srčanost i požrtvovnost trajno su nadahnuće za sve nas i zalog za buduće naraštaje Hrvata ovog kraja", izjavio je Milas prilikom posjete Odžaku i Županiji Posavskoj u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Kandidati HDZ-a posjetili su i Spomen sobu 104. brigade HVO-a Domaljevac-Šamac, koja je imala oko 2.000 pripadnika, te Spomen sobu 106. brigade HVO-a u Orašju, kroz koju je prošlo 5.500 branitelja.

"Napokon, zahvaljujući hrvatskoj vladi, sustavnoj suradnji i koordinaciji i s braniteljskim udrugama Hrvata iz BiH, pripadnici HVO-a i članovi njihovih obitelji ostvaruju ista prava kao i branitelji iz Republike Hrvatske", istaknuli su predstavnici braniteljskih udruga iz Posavine.

Obilježavanje važnih obljetnica i datuma iz povijesti te njegovanje kulture sjećanja na Domovinski rat i žrtve koje su položene, narodu daje snagu u svim izazovima s kojima se danas suočava, poručio je nositelj liste Milas, koji će večeras u Orašju predstaviti program i kandidate vladajuće stranke u izbornoj jedinici za Hrvate u inozemstvu.